od 2015

ZADANIE: koordynacja programu edukacyjnego „Smaki dobrego życia” - edukowanie na temat żywienia jako ważnego elementu zdrowia.
WYZWANIE: rozwój sztuki kulinarnej zgodnej z najnowszymi trendami w odżywianiu i promocja zdrowego trybu życia; inspirowanie do przejścia na zbilansowaną dietę, która wpłynie pozytywnie na jakość całego życia; zwrócenie uwagi na grupy o szczególnych wymaganiach dietetycznych, budowanie wrażliwości społecznej na tematy takie jak np. cukrzyca, prawidłowe żywienie dzieci, potrzeby osób starszych; poruszanie tematyki „dobrego życia” w szerokiej perspektywie (nie tylko aspekty żywieniowe).
REALIZACJA: współpraca z ekspertami – profesjonalnymi kucharzami i dietetykami, którzy poprzez porady i przepisy inspirują do przejścia na zbilansowaną dietę; cykliczne warsztaty kulinarne dla influencerów; stała współpraca z prestiżowym magazynem kulinarno-lifestylowym „Kukbuk”.

 

Zobacz serwis www.smakidobregozycia.pl >